Kerken Nes en Hollum in Tsjerkepaad

GAUW – De kerngroep van de Stichting Tsjerkepaad kon in april het besluit nemen om de openstelling van kerken in Fryslân dit jaar door te laten gaan. Inmiddels hebben al 173 kerken zich opgegeven en de aanmeldingen komen nog steeds binnen. De kerken die dit jaar wel of niet meedoen, staan vermeld op de website van Tsjerkepaad. Amelander kerken doen ook mee. De openingstijden staat op de informatieborden bij de kerken.

De opening van Tsjerkepaad is op zaterdag 26 juni, 13.30 uur met een feestelijk programma. Verhalenverteller Frank Belt en dominee Teunard van der Linden vertellen spelenderwijs over de geschiedenis van de kerk in Harlingen, aansluitend op het jaarthema van Tsjerkepaad “Kerken in heden, verleden en toekomst”.

Er is dit jaar een boek over de geschiedenis van Tsjerkepaad verschenen met mooie anekdotische verhalen en foto’s. Het boek wordt door voorzitter Gerrit Groeneveld aangeboden aan gedeputeerde Klaas Fokkinga van de provinsje Fryslân en daarna geschonken aan alle vrijwilligers die zich voor Tsjerkepaad inzetten. Voor andere belangstellenden is het beschikbaar tegen een vrijwillige bijdrage. Met subsidie van de provincie kon er ook een promotiefilm van Tsjerkepaad worden gemaakt. Jannie Brandsma zingt daarin het Tsjerkepaadlied met begeleiding van Frans van der Hauw op het Hinszorgel in de Martinikerk van Bolsward. De filmbeelden van de open kerken zijn van Peter Sauermann. De film wordt tijdens de opening van Tsjerkepaad gepresenteerd en zal daarna online op Youtube te zien zijn.

De opening is in een livestreamprogramma, dat online te zien is op Youtube (zie bij Grote kerk Harlingen). Er mogen op zaterdag 26 juni 150-200 bezoekers komen. Van hen wordt gevraagd zich van tevoren aan te melden en om in de kerk anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Actuele berichtgeving en overig nieuws zijn te vinden op de website www.tsjerkepaad.nl. 

Bron Tsjerkepaad

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *