Verhuurders ontstemd over belastingverhoging

HOLLUM – De Vereniging van Particuliere Verhuurders Ameland (VpvA) is ontstemd over het gemeentelijke plan om de toeristenbelasting te verhogen naar één euro per persoon per nacht.
De VpvA verzoekt de gemeente per brief af zien van de verhoging van 49 %. Ze vindt de verhoging veel te fors. Het is aan de gasten niet uit te leggen, meent de vereniging.
De VpvA vindt dat de particuliere verhuurders en tweede woning bezitters onevenredig zwaar worden getroffen door de belastingverhoging. Veel andere partijen zoals horeca,taxi en middenstand, blijven bij deze maatregel buiten schot.
De verhuurders zijn afgelopen jaar geconfronteerd met een verhoging van de VVV contributie om samen met de gemeente de promotiepot te vullen. Volgend jaar vraagt VVV weer om een verhoging. Het lijkt er op de een hele kleine groep nu via de toeristenbelasting de promotie van Ameland gaat betalen, stelt de VpvA.
De vereniging pleit voor een geringere verhoging van de toeristenbelasting. Maandag 22 november praat de raad verder over de voorgestelde verhoging van 67 cent naar één euro. Op 5 november valt de beslissing.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *