Verhalenpad van Hidde Kat in voorjaarsvakantie

HOLLUM – In Hollum is in de voorjaarsvakantie het Verhalenpad van Hidde Kat te volgen, onder leiding van de Wad Verteller uit Hollum. Het Verhalenpad begint bij het bronzen standbeeld van de commandeur, voert via een slinger door het dorp langs belangwekkende plekjes waar iets over Kat verteld wordt en eindigt bij Herberg De Zwaan, een perfecte plek om even na te praten over de walvisvaarder en de tocht die u heeft volbracht.

De verteller hoopt op zachtjes dwarrelende sneeuw en als dat er niet inzit op fraai vroeg voorjaarsweer. Ook als het minder fraai weer is wordt het Kattenpad gevolgd. Dan worden locaties opgezocht waar geschuild en min of meer droog verteld kan worden.

De beroemdste

Hidde Dirks Kat was een Hollumer en een commandeur ter walvisvaart. Hij was niet de beste maar is wel de beroemdste geworden, vanwege het dagboek dat hij schreef. Dat dagboek vertelt over de walvis- en robbenvangst en over zijn overwintering op Groenland.

Verhalenpad

Het Verhalenpad van Hidde Kat duurt anderhalf uur. Het kan iets langer zijn, dat hangt af van inbreng van de deelnemers en van wat er aan onverwachts onderweg op het Kattenpad komt. Het is een route vol spannende, aandoenlijke, ijzige en vrolijke verhalen over de beroemde Amelander, verteld door een familielid van de commandeur. De Wad Verteller is Jeanet de Jong.

Tijdens het Verhalenpad van Hidde Kat wordt ook in het Amelander dialect verteld.

Verhalenpad van Hidde Kat

  • Start bij het beeld van Kat in de H.D. Katstraat in Hollum
  • Bekijk hier de agenda van het Verhalenpad van Hidde Kat
  • Deelname is een vrije bijdrage in de hoge hoed
  • Aanmelden via uw Wad Verteller jeanet.de.jong@knid.nl
  • Het Verhalenpad van Hidde Kat is ook door een besloten groep te boeken. Bel 06 23 218 213 voor overleg.

lees hier meer over de Wad Verteller

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *