Amelander musea weer open

NES – De Amelander musea gaan vandaag weer open. Alle musea? Nee, niet alle. Het Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude in Buren is bezig met een grote herinrichting. Dat museum is in verband met de verbouwing tot nader order gesloten. In alle locaties die vallen onder de Amelander Musea (Natuurcentrum, Museum Sorgdrager, Maritiem Museum, molen en vuurtoren) wordt u gevraagd een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand tot andere bezoekers en medewerkers te betrachten. Bij de ingang wordt u gecontroleerd op een geldige QR-code in de Corona-Check app. Mondkapjes- en corona-checkverplichtingen gelden voor personen vanaf 13 jaar. 

In de voorjaarsvakantie worden er weer buitenexcursies aangeboden. Ook kunnen weer excursies met een privégids geboekt worden. In Museum Sorgdrager start een bijzonder project met een tentoonstelling met bijbehorende vertellingen door Ameland Vertel!. Hou de website maar in de gaten voor meer informatie over deze activiteit op dinsdagen, donderdagen en zaterdagen in de voorjaarsvakantie.

De verschillende musea hebben verschillende openingstijden en openingsdagen. Kijk voor de tijd van het museum van uw keuze op de website van de Amelander Musea.

Die website vindt u via deze link.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *