Verhalenpad van Hidde Kat

HOLLUM – In Hollum is in de Kerstvakantie het Verhalenpad van Hidde Kat te volgen, onder leiding van de Wad Verteller uit Hollum. Het Verhalenpad begint bij het bronzen standbeeld van de commandeur, voert via een slinger door het dorp langs belangwekkende plekjes waar iets over Kat verteld wordt en eindigt bij Herberg De Zwaan, een perfecte plek om even na te praten over de walvisvaarder en de tocht die u heeft volbracht. Het Verhalenpad van Hidde Kat gaat voor de allereerste keer los in de Kerstvakantie van 2021, op maandag 27 december en donderdag 30 december. In die week wandelt u door een kerstfeestelijk verlicht dorp Hollum. We hopen natuurlijk op zachtjes dwarrelende sneeuw, maar ook als het minder fraai weer is wordt het Kattenpad gevolgd. Dan zoeken we locaties op waar we kunnen schuilen en waar het verhaal min of meer droog verteld kan worden.

Op donderdag 30 december is er ook nog Sfeermarkt in het dorp, zodat u na het Verhalenpad nog een wildstoofje, hete chocolademelk of een bakje snert kunt scoren.

De beroemdste

Hidde Dirks Kat was een Hollumer en een commandeur ter walvisvaart. Hij was niet de beste maar is wel de beroemdste geworden, vanwege het dagboek dat hij schreef. Dat dagboek vertelt over de walvis- en robbenvangst en over zijn overwintering op Groenland.

Verhalenpad

Het Verhalenpad van Hidde Kat duurt anderhalf uur. Het kan iets langer zijn, maar dat hangt af van uw vragen en inbreng. Het is een pad vol spannende, aandoenlijke, ijzige en vrolijke verhalen over de beroemde Amelander, verteld door een familielid van de commandeur. De Wad Verteller is Jeanet de Jong.

Tijdens het Verhalenpad van Hidde Kat wordt ook in het Amelander dialect verteld.

Verhalenpad van Hidde Kat

  • Start bij het beeld van Kat in de H.D. Katstraat in Hollum
  • Maandag 27 december 2021, start om 14:00 uur
  • Donderdag 30 december 2021, start om 14:00 uur 
  • Deelname is een vrije bijdrage in de hoge hoed
  • Aanmelden via uw Wad Verteller jeanet.de.jong@knid.nl
  • Het Verhalenpad van Hidde Kat is ook door een besloten groep te boeken. Bel 06 23 218 213 voor overleg.

lees hier meer over de Wad Verteller

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *