Verhalenavond vol persoonlijke verhalen

LEEUWARDEN – Fryslân was vrijdagavond decor van de derde editie van Verhalenavond. Op 20 locaties vertelden ruim 70 mensen een persoonlijk verhaal aan een vaak voor hen onbekend publiek. Wini Weidenaar projectleider van Verhalenavond is blij en opgelucht: “We zijn dankbaar dat het net op het nippertje op een veilige manier kon doorgaan. Er hebben zo’n 500 mensen geluisterd naar verhalen”.

“Na het meermaals wijzigen van het programma en de vorm, afhankelijk van de steeds veranderende corona maatregelen en de groeiende onzekerheden is het onvoorstelbaar mooi dat Verhalenavond toch door kon gaan. En hoe! Het grote succes zit in de kwetsbaarheid van een verhaal, juist nu hebben we een grote behoefte aan persoonlijke verbondenheid en verhalen”.

“Ondanks alles, was het een hele goede sfeer, misschien wel dankzij alles” aldus Kirsten Zwijnenburg die aanwezig was in Oude Bildtzijl. Na deze intieme avond wil Pier21 ook volgend jaar november weer een Verhalenavond organiseren.

Ameland

Ameland Vertel! doet sinds de allereerste keer van Verhalenavond mee en ook nu was de Amelander vertelgroep present. Op drie locaties vertelden acht vertellers op vrijdagavond hun verhaal rond het thema 'Taal fan myn hert', taal van mijn hart voor zo'n 30 luisteraars.

lees ook hier over Verhalenavond op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *