Verhaal: Varen op tij

HOLLUM – Het eiland barst van de verhalen.

Wij verzamelen ze hier voor u. Anekdotes, geschiedenissen, reisverhalen, sprookjes: als het maar een link heeft met Ameland. De link kan het onderwerp zijn of de auteur.

Via deze link komt u bij alle verhalen.

Hieronder het verhaal van Ria Evers-Dokter.

Varen op tij …

“Kom d’r uut, kom d’r gaauw uut, pop”.  Oma staat onder aan de trap en roept . Het is vier uur in de ochtend en het is tijd om op te staan. Als ik niet snel genoeg reageer, komt ze aan mijn bed staan en wrijft over mijn rug.

Ik word langzaam wakker en wrijf de slaap uit mijn ogen, totdat ik op de stoel naast het bed  mijn zondagse kleren en schoenen zie staan. Ik spring snel vanonder de warme wollen dekens en ga me wassen bij de pomp. Dan kleed ik me rap aan, terwijl Oma een stuk brood klaarmaakt met kaas en daarop een lekkere beschuit. Ik verheug me enorm, want we gaan naar de wal!

>>> lees hier het hele verhaal

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *