Verhaal van Lenie op kanaal 1960

HOLLUM – Ameland Vertel! is achter de microfoon gekropen en sprak een achttal verhalen in. Die zijn op zondag- en woensdagmiddag om 15:30 uur te beluisteren via het audiokanaal op de digitale tv. Woensdag 8 april vertelt Jeanet de Jong het verhaal Lenie uit Amsterdam, over een klein meisje dat in de oorlog op Ameland in het gezin van Hannes en Janke de Jong werd opgevangen. Het verhaal was voorbereid voor het Bevrijdingsfeest van Ameland. Nu dat niet door kan gaan, wordt het via het kerkkanaal van de digitale tv uitgezonden.

Vertelgroep Ameland Vertel! gaat tijdens deze coronacrisis digitaal. Er stonden verschillende activiteiten op de vertelkalender die door omstandigheden nu niet door kunnen gaan. De vertelling opnemen en uitzenden via het digitale kanaal 1960 op de televisie met een KabelNoord abonnement kan natuurlijk wel. De hervormde gemeente en de kerkrentmeester van de hervormde kerk gaven alle medewerking. In deze kerk staat de opnameapparatuur, die ook gebruikt wordt voor het uitzenden van kerkdiensten en begrafenissen.

Vijf vertellers van de groep van 11 vertelden daar acht verhalen, die werden opgenomen en vanaf zondag 29 maart tot woensdag 22 april worden uitgezonden.

De vertellers zijn Joke Mosterman, Henie Ytsma, Tzeitl Locher, Jeanet de Jong en Aukje van Dijk.

Stem af op uw digitale televisie met KabelNoord abonnement op kanaal 1960 (of 960 of 2960).

De uitzendingen beginnen om 15:30 uur.

  • zondag 29 maart: Joke – Ritskemooi was mijn moeder, deel 1
  • zondag 5 april: Joke – Ritskemooi was mijn moeder, deel 2
  • zondag 5 april: Hennie – Kapers Jorrik
  • woensdag 8 april: Jeanet – Lenie uit Amsterdam
  • zondag 12 april: Aukje – Douwe, een Amelander jongen op Spitsbergen
  • woensdag 15 april: Tzeitl – Jan Doedes reis naar het Oosten
  • zondag 19 april: Jeanet – Jantje Jans, de vrouw van Hidde Dirks Kat
  • woensdag 22 april: Aukje – Hoe het verder ging met Rixt, haar laatste levensjaar

    Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *