Verhaal – Luchtdoop

HOLLUM – Het eiland barst van de verhalen. Wij verzamelen ze hier voor u. Anekdotes, reisverhalen, geschiedenissen, sprookjes: als het maar een link heeft met Ameland. De link kan het onderwerp zijn of de auteur.

Lees hier alle verhalen en columns.

Luchtdoop

Koning Winter was dat jaar al vroeg naar ons land gekomen en duidelijk zichtbaar en voelbaar aanwezig. Een flink pak sneeuw en al dagenlang temperaturen ver onder het vriespunt.

Het was december 1962 en ik zou met Kerst en Oud en Nieuw naar Ameland gaan, tenminste als de boot er nog kon komen want de Waddenzee was al behoorlijk bevroren. De boot kon, met mij aan boord, gelukkig nog net door de schotsen zijn weg naar het eiland vinden. De dagen op Ameland waren weer van een ouderwetse gezelligheid met veel sneeuw- en ijspret en voor de inwendige mens de warmte van meerder glaasjes berenburg.

>>> lees hier het hele verhaal van Kees Fielstra

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *