Vereniging Particuliere Verhuurders Ameland een feit

BALLUM– De oprichtingsvergadering van de Vereniging Particuliere Verhuurders Ameland verliep voor de initiatiefnemers boven verwachting. Klaas Dokter, Egbert Kolk en Marius Gerritsma zagen ongeveer 50 verhuurders van appartementen, huisjes, pensionkamers en caravans lid worden. Nog eens 35 leden waren niet aanwezig. Een aantal verhuurders woont niet op het eiland. Zij hadden zich via e-mail aangemeld.
De vereniging wil de belangen van de kleine verhuurders behartigen.
Het onderzoek naar een betere profilering van het eiland met als resultaat het rapport “Daar gaan we naar toe”, was aanleiding voor de kleine verhuurders om zich te organiseren. De conclusie van het onderzoek is ondermeer dat Ameland zich beter moet profileren als Waddeneiland, dat gezond, actief en gastvrij is. Daarbij concluderen de onderzoekers dat de toeristische sector op het eiland niet goed genoeg georganiseerd is. Bovendien kwamen veel klachten over de VVV boven tafel. De promotie loopt niet goed en veel stemmen van eilander VVV leden worden niet gehoord. Het zijn de grote leden die het binnen de VVV voor het zeggen hebben.
De VVV heeft zich de kritiek aangetrokken en gaat in vervolg op het onderzoek reorganiseren. De algemene ledenvergadering heeft zich daarover op 30 januari jl. uitgesproken. In gewijzigde vorm is de VVV niet langer een organisatie met honderden individuele leden. Organisaties zoals Recron, Horeca vereniging, Vereniging groepsverblijven, MKB  leveren afgevaardigden voor een Raad van Advies. Daar wordt een Raad van Toezicht uit gevormd.
Eén van de belangengroepen zal de Vereniging Particuliere Verhuurders Ameland zijn. De kleine verhuurder praat op die manier mee in de nieuwe VVV.
De nieuwe organisatie moet binnen een half jaar op poten staan.
“Er is veel werk aan de winkel”, meent Gerritsma. “De promotie van verhuurmogelijkheden via Internet kan veel beter. Het is nu versnipperd. Verhuurders hebben niet bij de VVV maar elders een site gezocht en zijn terechtgekomen op sites die andere belangen hebben dan Amelander belangen.” Behalve de opzet van een goede website waar de verhuurders zich op presenteren, ziet de nieuwe vereniging vele mogelijkheden van aanpak van gezamenlijke problemen. Te denken valt aan schoonmaak van de accommodaties, dubbele boekingen oplossen, arrangementen, vertaling van contracten en promotiemateriaal, huisregels, onderhoud en beheer.
Voor de naam van de vereniging is een prijsvraag uitgeschreven.
Staande de vergadering konden de drie initiatiefnemers vier nieuwe bestuursleden verwelkomen. Aukje Mosterman, Hans van der Meulen, Carolien de Jong en Ageet Nagetegaal gaan zich inzetten voor de particuliere verhuurders vereniging.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *