Verdiende overwinning Geel Wit op Read Swart

DE KNIPE – Geel Wit is de competitie begonnen met een 0-2 overwinning op Read Swart. Geel Wit verzuimde het karwei voor de rust af te maken, waardoor het lang spannend bleef. De Amelanders domineerden in de eerste helft, zonder echte kansen te creëren. De eerste reële mogelijkheid voor Geel Wit was na tien minuten spelen, toen Bente Bonthuis zijn schot zag gekeerd door de jonge doelman Lukas Kingma. Meteen daarna een schot van Frank Tuinman van Read Swart, dat werd geneutraliseerd door Reinier Smit.

Na ruim een half uur spelen kwam Geel Wit op een verdiende voorsprong. Na een rush over de rechterkant zette Johan Kolk voor op Bente Bonthuis en die hoefde zijn voet er maar tegenaan te zetten om de bal achter de keeper te werken.

Meteen na de rust een beste kans voor Cor de Boer, hij schoot in het zijnet. Naarmate de tweede treffer voor Geel Wit uitbleef ging Read Swart opportunistischer spelen. Na twintig minuten profiteerde Hylke Krul van een fout van Pieter Kiewiet, maar hij schoot net naast. Even later kreeg Sander Graafsma een enorme kans aan de andere kant. Hij miste in eerste instantie, maar kon daarna de bal bij Bente Bonthuis krijgen die naast schoot. Ook Cor de Boer kreeg een grote kans, maar zijn schot werd op het nippertje geblokt.

Read Swart bleef loeren op kansjes en had tien minuten voor het einde bijna succes toen Nordin van Brunschot naast schoot. Datzelfde overkwam Cor de Boer vlak voor tijd. Zijn ploeggenoot Christian Smid had even later meer geluk toen hij de bal in de voeten kreeg gepresenteerd door keeper Kingma. Van een meter of dertig schoot Christian op doel en tergend langzaam rolde de bal net buiten het bereik van de doelman over de doellijn, waarmee hij Geel Wit de, op basis van inzet, toch wel verdiende zege bezorgde: 0-2.

Door Koos Molenaar

Uitslagen

25 september

  • Veenwouden SC JO9-1JM – Geel Wit JO9-1   3 – 5
  • Harkema Opeinde JO10-1 – Geel Wit JO10-1   12 – 18
  • Geel Wit JO15-1 – Niekerk JO15-1JM   13 – 0
  • Geel Wit JO19-1 – SJO Feanstars JO19-3   5 – 2

26 september

  • Read Swart 1 – Geel Wit 1   0 – 2

Programma

2 oktober

  • 10:15 FC Birdaard JO17-1 – Geel Wit JO17-1

3 oktober

  • 14:00 Geel Wit 1 -Gorredijk 1
  • 11:00 Geel Wit 3 – FVC 3
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *