Geel Wit gelijkspel tegen Gorredijk

BUREN – Geel Wit heeft met 2-2 gelijk gespeeld tegen Gorredijk en mag daarmee de handen dichtknijpen. Het eerste kansje was voor Noah Josephia, maar daarna lag het initiatief bjj Gorredijk. Die ploeg opende de score in de zesde minuut. Merijjn de Jong zette op links goed voor waarna Jesmer de Vries kon binnen tikken: 0-1.

Diezelfde Jelmer de Vries bleek een ware kwelgeest voor Geel Wit, want hij kreeg daarna kans op kans, maar hij schoot telkens over of naast. Halverwege de eerste helft was de eerste kans voor Geel Wit. Na goed doorzetten van Maikel Moll kwam de bal bij Jurjen Metz, hij maakte de gelijkmaker. De feestvreugde aan Amelander zijde was van korte duur want even later lag de bal aan de ander kant in het net. Reinier Smit liet de bal los, wat resulteerede in een corner voor Gorredijk. De hoekschop van Daniel Temmingh ging er in een keer in : 1-2.

Geel Wit kreeg daarna nog een kans, maar de vrije schip van Bente Bonthuis belandde in de handen van de keeper van Gorredijk.

Geel Wit begon de tweede helft met Jordi Metz voor zijn broer Danny, en dat had vrijwel meteen succes, Eerst was er een kans voor Daniel Temmingh, maar Reinier Smit redde uitstekend. Meteen daarna werd een voorzet van Jordi Metz door Bente Bonthuis gepromoveerd tot doelpunt: 2-2.

Even later dezelfde aangever, maar toen schoot Bente over.

In de tweede helft gebeurde verder niet veel meer. De beste kans voor Gorredijk was voor Sake Rinsma, hij schoot voorlangs.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Johan Kolk, Jorik Metz, Kevin Kiewiet, Maikel Moll; Christian Smid (Quincy Ralim, 78); Sander Graafsma, Noah Josephia; Bente Bonthuis, Danny Metz (Jordi Metz, 46), Jurjen Metz.

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *