Verdere versoepeling bezoekersregeling De Stelp

HOLLUM – Het aantal coronabesmettingen neemt landelijk, maar ook in onze regio, behoorlijk af, terwijl de groep gevaccineerden flink toeneemt. Deze ontwikkeling is voor woonzorgcentrum De Stelp reden de bezoekregeling verder te versoepelen, ingaande zaterdag 5 juni.

Willem van de Kooi: "Gelukkig kunnen we ook bij KwadrantGroep een aantal maatregelen versoepelen. We hebben vooral gekeken naar maatregelen die verantwoord zijn om te versoepelen en die het welzijn van bewoners ten goede komen, zoals vier bezoekers per dag en géén ‘bubbels’ meer.

Zo ziet onze bezoekregeling er vanaf zaterdag 5 juni uit:

  • Per bewoner zijn dagelijks vier bezoekers welkom
  • Dit mogen elke dag andere bezoekers zijn
  • Bezoek vindt plaats in het appartement van de bewoner, op 1,5 meter afstand
  • Bezoekers dragen in de locatie en in het appartement van de bewoner een mondkapje

We vragen bezoekers ook in het appartement van de bewoner een mondkapje te dragen, omdat het in het appartement vaak lastig is anderhalve meter afstand tot elkaar te houden. Het houden van afstand helpt om besmettingen te voorkomen.

Bezoekregeling geldt niet als er een coronabesmetting is.

Deze bezoekregeling geldt alleen als in een locatie geen coronabesmettingen zijn. Als er een besmetting is, dan wordt de bezoekregeling op een andere manier ingevuld. Daar wordt u altijd over geïnformeerd.

Geen bubbels meer

Omdat de meeste bewoners gevaccineerd zijn is besloten dat werken met vaste ‘bubbels’ niet langer nodig is. Dit wordt, net als de bezoekregeling, per locatie afgestemd met de cliëntenraad en gaat in principe ook in op zaterdag 5 juni. Het betekent dat bewoners zich weer vrij door de hele locatie kunnen begeven en elke andere bewoner kunnen treffen, bijvoorbeeld tijdens activiteiten. Bij het verplaatsen in de locatie wordt nog wel een mondkapje gedragen.

Voorzichtigheid blijft belangrijk

We zijn erg blij met deze versoepelingen die positief gaan bijdragen aan het welzijn van bewoners. Tegelijkertijd is het coronavirus nog niet weg, wordt de situatie in Fryslân nog steeds bestempeld als ernstig en zijn nog niet alle mensen die dat willen, gevaccineerd. Daarom blijft het belangrijk voorzichtig en zorgvuldig te zijn. We vragen u dan ook de geldende maatregelen te blijven volgen."

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *