Verdachten moord Exloo aangehouden

EXLOO – De oplossing van de dood van het echtpaar Veenendaal in Exloo is in een stroomversnelling gekomen. Jan en Greet Veenendaal (77) zijn de ouders van Marjan Veenendaal uit Nes.

Vandaag meldde ondermeer het AD dat het echtpaar moedwillig om het leven was gebracht. Maandagavond zijn twee mannen uit Hoogeveen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij hun dood. De mannen van 28 en 29 jaar worden ook verdacht van betrokkenheid bij de moord op Berend Smit (55).

Vanavond wordt in Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak besteed. De aankondiging dat er via het televisieprogramma om tips gevraagd zou gaan worden leverde al zoveel tips op, dat de politie nog voor de uitzending het duo thuis arresteerde. De mannen worden komende dagen verhoord. Er zijn 25 rechercheurs bezig de twee moordzaken.

Jan en Greet Veenendaal werden vorig jaar juli dood aangetroffen in hun woning in Exloo. De omstandigheden waren verdacht en uit onderzoek kwam naar voren dat twee moedwillig om het leven zijn gebracht. Roof lijkt het motief te zijn geweest.

Het derde slachtoffer, Berend Smit, werd in november 2012 op klaarlichte dag doodgeschoten toen hij zijn hondjes uitliet in het natuurgebied het Dwingelderveld.

Bron: AD, RTV Noord, NOS, Persbureau Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *