Verburg naar Ameland?

HOLLUM – Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Gerda Verburg komt misschien naar Ameland. Ze is uitgenodigd door de lokale politieke partij Algemeen Belang Ameland (ABA).

“In dat weekend wil Algemeen Belang Ameland haar laten zien hoe de recreatieve visserij op de eilanden en langs de kust in de praktijk toegaat en kan ze kennismaken met onze recreatieve vissers,” laat ABA weten.

ABA wil de minister overtuigen dat haar argumenten om vissen met staand want te verbieden geen steek houden. Vanwege overbevissing, palingvangst, illegale handel en bijvangst van bruinvissen wil Verburg per 1 januari 2011 vissen met vast tuig verbieden. Eilander hobbyvissers mogen dan ook geen netje meer zetten.

“Omdat haar besluit veel opschudding heeft veroorzaakt onder de eilanders en de kustbewoners is het nu een geschikt moment om haar uit te nodigen,” zegt ABA. Of de minister komt weet de partij nog niet.

Algemeen Belang Ameland doet de uitnodiging naar aanleiding van de melding op de website van haar ministerie, waarop staat dat de minister het op prijs stelt zulke uitnodigingen te ontvangen.

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *