Amelander politiek bovenop Verburg

Geplaatst op: 04 februari 2010 - Categorie: Alles & Algemeen

BUREN – De politieke partijen van Ameland zitten bovenop minister Verburg en haar verbod op staand want visserij. Nadat de NAM-plannen om op Ameland te boren in de ijskast waren gezet, kon het verbod op staand want visserij door hobbyvissers uitgroeien tot verkiezingsonderwerp nummer één.

De PvdA werpt Lutz Jacobi, lid van de Tweede kamer, in de strijd. Algemeen Belang Ameland nodigt Minister Verburg uit voor een informatief weekendje Ameland en het CDA laat Tweede Kamerlid Ad Koppejan strijd voeren in Den Haag.
Koppejan correspondeert met CDA lijsttrekker Nico Oud en schrijft het volgende:

“Beste Nico,

Vanochtend hadden wij een overleg met minister Verburg over visserij. In dit overleg heb ik samen met collega’s van PvdA, VVD, SP en SGP het intrekken van de vergunning voor de recreatieve kustvisserij met staand want aan de orde gesteld.

Mijn letterlijke tekst was:
“Wanneer het gaat om het beëindigen van de recreatieve staand want visserij willen wij pleiten voor meer maatwerk. De Uitvoeringsregeling visserij zou naar de mening van de CDA-fractie moeten voorzien in de mogelijkheid tot ontheffing voor kleinschalige vormen van recreatieve visserij met vaste vistuigen, al dan niet gekoppeld aan maatvoering van die vistuigen en/of periode waarin daarvan gebruik mag worden gemaakt. Graag een reactie van de minister.”

De minister heeft daarop toegezegd dat zij haar voornemen om de vergunning voor de recreatieve kustvisserij met staand want vanaf 1 januari 2011 niet meer te verlenen, nog eens nader zal bekijken en met nieuwe voorstellen naar de Kamer zal komen. Daarbij zal met name gekeken worden naar het behoud op de wadden van de mogelijkheden van kleinschalige staand want visserij voor recreatieve doeleinden.”

Het CDA wacht nu nu de voorstellen van de minister af, meldt Koppejan. “Met deze toezegging heeft zij in ieder geval vandaag een stap in de goede richting gezet.”

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?