Verborgen Bunker excursie wegens succes verlengd

HOLLUM – In de maand september gaat de fietsexcursie Verborgen Bunkers ook nog door. Donderdag 27 augustus is voorlopig de laatste op de donderdag, maar de Verborgen Bunkers excursie op dinsdag wordt met een maand verlengd. In de maanden juli en augustus werd elke dinsdag- en donderdagmiddag een interessantie fietstocht langs overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog georganiseerd. De excursies zaten beide middagen allemaal vol. De succesvolle Verborgen Bunker tochten zijn daarom ook nog in de maand september.

Verborgen Bunkers

Dinsdag 7 juli was de eerste in de serie Verborgen Bunkers excursies; dinsdag 29 september is voorlopig de laatste. De fietsexcursie is interessant voor jong en oud, eilander en badgast, Nederlander en buitenlander. Het is 75 jaar na de oorlog, maar op verschillende plekken op het eiland zijn nog altijd overblijfselen van de bezetting zichtbaar. De Amelander Musea organiseren de fietstocht langs bunkers en andere getuigen van die tijd. De fietstocht is onder deskundige leiding en voert u langs interessante en verborgen locaties. Deuren die anders gesloten blijven gaan speciaal voor de deelnemers aan deze tocht langs verborgen bunkers open.

Tijdens de excursie Verborgen Bunkers hoort u veel verhalen over wat er in de periode 1940-1945 op Ameland gebeurde en hoe de eilanders zich tijdens de oorlogsjaren hebben gered. Ook wordt getoond wat er heden ten dage nog van de Tweede Wereldoorlog is te zien. Een bezoek aan het Bunkermuseum is bij de excursie inbegrepen.

 • De excursie start op donderdag 27 augustus en op de dinsdagen in september om 14.00 uur bij het Bunkermuseum in de duinen achter Sier aan Zee.
 • De excursie kost € 7,50 per persoon.
 • Aanmelden gaat via Natuurcentrum Ameland of VVV Ameland.
 • De excursie wordt gegeven met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM.
  • we geven geen handen
  • we geven elkaar de ruimte
  • we hoesten en niesen in de binnenkant van de elleboog
  • komt u alstublieft niet als u zich niet lekker voelt; de excursie is nog tot eind augustus te volgen
  • Dossier Corona
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *