VCA halen? Zo makkelijk gaat dat!

– IM – VCA is de afkorting voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Een VCA-cursus is bedoeld om de veiligheid op de werkvloer te bevorderen. VCA-certificering is verplicht in veel sectoren, zoals de bouw, petrochemie en de procesindustrie. Het behalen van een VCA-certificaat toont aan dat medewerkers over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om veilig te werken en dat bedrijven zich aan de geldende wet- en regelgeving (onder meer de Arbowet) houden. 

Waarom VCA-certificering belangrijk is

Het volgen van een VCA-cursus is dus belangrijk omdat het bijdraagt aan een veiligere werkomgeving. Daarnaast verkleint het ook de kans op arbeidsongevallen. Ook kan het behalen van een VCA-certificaat voordelen hebben bij het solliciteren naar een baan. Bij steeds meer werkgevers is het bezit van een VCA-certificaat namelijk een harde eis om aangenomen te worden.

Verschillende VCA-cursussen

Er bestaan verschillende soorten VCA-cursussen: de basis VCA, VOL-VCA (Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden) en VIL-VCU (Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden). De basis VCA-cursus is bedoeld voor medewerkers die risicovolle werkzaamheden uitvoeren of werkzaamheden verrichten in een risicovolle omgeving. De VOL-VCA-cursus is bedoeld voor leidinggevenden en zzp'ers die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van hun medewerkers. De VIL-VCU-cursus is speciaal bedoeld voor uitzendbureaus die personeel regelen voor VCA-gecertificeerde bedrijven. Het volgen van de juiste VCA-cursus is dus afhankelijk van de specifieke functie en verantwoordelijkheden van jou als werknemer.

Klassikaal of online volgen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een VCA-cursus te volgen: klassikaal of online. Een VCA-cursus op locatie volgen duurt één dag en wordt gegeven door een ervaren docent aan wie je meteen alle vragen kunt stellen. De cursusdag wordt afgesloten met een examen. Een online VCA-cursus volg je thuis (of waar dan ook) op je eigen tempo en biedt dus meer flexibiliteit. De e-learning module biedt een schat aan informatie die je kunt doornemen wanneer het jou uitkomt. Wil je alleen het VCA-examen halen? Ook dat is mogelijk. Haal het examen bij een van de ruim 80 locaties van In1keerVCA. Er is er altijd wel eentje bij jou in de buurt te vinden!

VCA-cursus incompany bij jouw bedrijf

Moeten meerdere medewerkers binnen jouw organisatie een VCA-certificaat behalen? Dan kun je bij In1keerVCA.nl ook kiezen voor de incompany training. De docent komt dan bij jou op locatie langs om de cursus te geven. De werknemers hoeven dus niet meer zelf af te reizen naar een cursuslocatie en iedereen kan tegelijkertijd de training volgen. Een onafhankelijke examinator zal voor de laptops en internetverbinding zorgen, zodat iedereen aan het einde van de cursusdag het examen kan halen!

 

– Ingezonden Mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *