Van Egdom en Wassink verdedigen hun nationale titels op Ameland

NES – De twee titelverdedigers van het NK Crosstriathlon 2014 zijn ook op 12 september weer aanwezig op Ameland om tijdens de 14e editie van de Tri-Ambla de strijd aan te gaan met de vele concurrenten en natuurlijk met de eilander elementen. Vorig jaar werd de (toen nog) junior, Jorik van Egdom glorieus winnaar bij de mannen. Sandra Wassink-Hitzert werd verrassend overall kampioene bij de vrouwen. Bij de mannen bestaat de concurrentie ondermeer uit de kampioen van 2013 en leider in het Schwalbe Crosscircuit, Jarrich van Woersem. Hij is er op gebrand is om ook het Nederlandse kampioenschap crosstriathlon 2015 op zijn erelijst te plaatsen. Concurrentie komt van eveneens sterke crossatleten, Machiel Ittman , Joost Christiaans, Robert Mijwaart, Ferdinand Oldeman en Hendrik Venema. De nummer drie van vorig jaar, Arie de Jong uit Oosterwolde, gaat deze keer van start in een duo vanwege een blessure die lopen niet toestaat.

Sandra Wassink-Hitzert zal vooral de strijd aan moeten gaan met de nummer drie van 2014 en winnares op Ameland in 2013, Linda van Vliet. Kersverse Europees Kampioene 2015 bij de junioren en de junioren en kampioene op Ameland van 2014, Lindy van Anrooy, zal voor het eerst deelnemen bij de senioren. Het zal spannend worden of haar talent ook op de lange afstand zijn vruchten afwerpt.

De wedstrijd op Ameland is ook dit jaar weer populair. De aanmelding is ondertussen gesloten en ruim 900 atleten staan ingeschreven voor deze ultieme strijd met de elementen. Voor het NK voor senioren en masters bedragen de afstanden 1,5 kilometer zwemmen, 36 kilometer mountainbiken en 12 kilometer lopen. Op deze startserie met in totaal 300 inschrijvingen starten naast de wedstrijdatleten ook recreanten die deze lange afstand aandurven.

De middenafstand (500 meter zwemmen, 22 kilometer mountainbiken, 6 kilometer lopen), waarin tevens de junioren (16 t/m 19 jaar) starten voor hun NK, heeft ook ruim 300 deelnemers. Op zowel de lange- als op de midden afstand hebben zich ook 70 teams ingeschreven die van start gaan als duo’s of trio’s.

De Tri-Ambla Junior voor de jeugd van 8 t/m 15 jaar viert dit jaar het tienjarig jubileum. Het NK Jeugd 12+ (225 meter zwemmen, 10 kilometer mountainbiken, 2,5 kilometer lopen) is onderdeel van deze jubileum editie. De verwachting is dat er bij de verschillende startseries, waarbij gezwommen wordt in het zwembad zo’n 120 kinderen van start gaan op 12 september

Programma Zaterdag 12 September Tri-Ambla NK Cross Triathlon

09.30 Start NK Dames (alle dames) Haven

10:00 Start NK licentiehouders Haven

10:03 Start NK (daglicentie) en XXX Haven

10:50 Start NK Junioren Haven

10:53 Start M heren Haven 10:58 Start M dames en MMM Haven

14:30 Start NK Jeugd 12+ (12 t/m 15 jaar) Buren

14:40 Start Tri-Ambla Junior S (14+ en 12+) Buren

14.50 Start Tri-Ambla Junior XS (8+ en 10+)

Het startschot van de 14e Tri-Ambla zal worden gelost door loco dijkgraaf van Wetterskip Friesland Bé de Winter. De start van de tiende Tri-Ambla Junior zal worden gedaan door Foppe de Haan als vertegenwoordigen van zijn Foppe Fonds waarmee de Stichting Sportpromotie Ameland verbonden is.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *