Rôggefeest Ameland nummer 29

NES – Rôggefeest Ameland is een dag vol straattheater en muziek. Prachtig weer, vele bezoekers, een programma vol verrassingen en een stemming om te zoenen. Dàt is het Rôggefeest: een afwisseling van kleine en grote hoogtepunten. Wat begon in 1987 vormt elke eerste vrijdag van augustus een feest. 

Programmaboekje

De 29e editie is op 7 augustus 2015.

De acrobatische shows, wandelende stenen, percussie, circustheater, straatcabaret, kolderieke scènes, ontroerend poppentheater, Sesamstraat figuren, clownerie, levende beelden en nog veel, veel meer staan in het programmaboekje dat bij de entreepoortjes is te halen. 

Amelander aandeel

Het Amelander aandeel aan het programma is als vanouds groot. Overdag en ’s avonds komen vele Amelander muzikanten voorbij. Tijdens de traditionele Rôggeparade – de bands gaan op boerenkarren door het dorp en stoppen hier en daar voor een kort optreden – zijn de muzikale talenten van Ameland ruim vertegenwoordigd. Het muziekspektakel sluit het middagprogramma af en is de opmaat voor het feest dat in de café’s van Nes tot in de kleine uurtjes wordt voortgezet.

Polsbandjes

Het centrum van het dorp Nes is deze dag vanaf 10.00 uur afgezet met entreepoortjes. Diverse Amelander verenigingen werken samen met Stichting Rôggefeest en bemannen de toegangshekken. Rôggefeestgangers kunnen voor vijf euro een polsbandje aanschaffen voor een hele dag straatacts, muziek en plezier. Voor kinderen tot en met 4 jaar is er een gratis polsbandje, waar de naam van de kleuter en het telefoonnummer van de ouders op te schrijven is. Voor het geval dàt. Kinderen van 5 t/m 12 jaar betalen drie euro entree.

Rôggefeest, dat vier jaar geleden zijn 25-jarig bestaan groots vierde en gaat voort op de achtentwintig jaar geleden ingeslagen feestelijke werg. Dat feest is uitgegroeid tot het grootste straattheaterevenement van Ameland.

⇒ lees hier over de geschiedenis van het Rôggefeest

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *