Vakantiehuis na bliksem door brand verwoest

NES – Vrijdagochtend in alle vroegte sloeg de bliksem in het rieten dak van huisje Roxboro aan de Bosrand bij Nes. Het dak vloog daarop in brand. De zeven vakantiegasten uit Duitsland kwamen veilig weg. Zij zijn opgevangen door ambulancepersoneel en politie en overgebracht naar Paal 13 aan de Strandweg. Ze kregen daar eten, een warme douche en droge kleren. Al hun bezittingen zijn verloren gegaan. Brandweer van Hollum en Nes had anderhalf uur nodig om de brand meester te worden.

Rond zes uur in de ochtend barstte boven Nes en Buren een hels onweer los. Ambulance medewerker Jan van Os deed bij voorbaat al zijn werkkleding aan en ging beneden zitten. Hij verwachtte ieder moment opgepiept te worden. Om 7 uur ging zijn pieper. Het was raak aan de Bosrand tussen Nes en Buren. "Zo’n onweer heb ik zo lang ik op Ameland woon nog niet meegemaakt, zegt Van Os." Hij woont sinds 1964 op het eiland.

De bliksem heeft op meer plaatsen huisgehouden. VVV Ameland  is door een inslag telefonisch en via de e-mail niet bereikbaar. De VVV verwacht dat de technische storing dit weekend wordt verholpen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *