RadioNL op FM op Ameland en Terschelling

SNEEK – Radiostation RADIONL is sinds woensdag 6 augustus ook in de ether te ontvangen op Ameland en Terschelling via 89.4 FM.

“Grote delen van Nederland stemmen al dagelijks af op de klanken van Nick & Simon, Frans Bauer, Zangeres Zonder Naam, Vader Abraham en Wim Sonneveld. Met de komst van de zender op Ameland is het bereik van RADIONL verder uitgebreid op de Waddeneilanden,” zegt Jelle Haaima van RadioNL. De regionale commerciële zender die Nederlandstalige muziek uitzendt is eigendom van de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC).

 

RADIONL is een radiostation dat 24 uur per dag, 7 dagen per week, gezelligheid, regionaal weer, nieuws en verkeer op de radio brengt. Geen denderende houseklanken of gillende gitaren maar lekkere Hollandse meezingers uit de jaren ’50 tot de bekende hits van nu, laat Haaima weten.

De Lokale Omroep Ameland greep in maart van dit jaar net naast de frequentie. Radio NL kaapte hem voor de neus van de LOA weg.

De LOA had ook aan de vergelijkende toets’ meegedaan en een bod gedaan. De Amelander lokale omroep heeft een  meerwaarde voor het verzorgingsgebied Ameland, wat een voorwaarde was in de vergelijkende toets tussen de zenders. Het is daarom zuur dat de frequentie niet op Ameland is beland.

De lokale omroep zou alsnog graag de 89,4 frequentie veroveren. RadioNL wil vooralsnog niet van een overname of bruikleen van de frequentie door de LOA weten.

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *