Vaccinatie jongeren van Ameland

BALLUM – Dinsdag 18 en woensdag 19 januari komt de GGD naar Ameland om de kinderen van 5 tot 12 jaar en mensen van 18 tot 60 jaar te prikken. Er zijn een paar belangrijke ontwikkelingen binnen een aantal leeftijdsgroepen. 

Boosterprik 12 t/m 17 jaar

Anders dan verwacht, laat de toestemming van de minister om kinderen tussen de 12 t/m 17 jaar een boosterprik te geven op zich wachten. Deze groep heeft dan ook nog geen brief ontvangen. Zodra de GGD groen licht geeft, doen we ons best alsnog een uitnodiging te sturen. Mocht dat qua tijd niet meer lukken, dan communiceren we via onze social media kanalen. Alvast ter informatie: mocht de toestemming er op tijd zijn, dan wordt er woensdagmiddag 19 januari tussen 13.00 en 16.00 uur tijd ingeruimd om deze doelgroep een boosterprik te geven. Houd de social media kanalen van Gemeente Ameland in de gaten voor de laatste ontwikkelingen. 

Uitwonende Amelander studenten

Amelanders boven de 18 jaar die voor hun studie aan de wal staan ingeschreven, mogen op vertoon van hun Wagenborgpas en ID bewijs met hun ouders/verzorgers meekomen naar de priklocatie om hun booster te halen. Mocht het mogelijk zijn om thuis alvast een (gekopieerde) gezondheidsverklaring in te vullen, graag. Mocht dat niet lukken, dan liggen er in de sporthal formulieren die terplekke kunnen worden ingevuld. 

Kinderen die tussen 1 juli en 18 januari 12 jaar zijn geworden

Kinderen die 12 jaar zijn geworden tussen 1 juli en 18 januari mogen met hun ouders mee om de vaccinatie te halen. We doen ons best de komende dagen telefonisch contact op te nemen met de ouders/verzorgers van deze kinderen. Mocht u iemand kennen die binnen deze doelgroep valt, dan stellen we het zeer op prijs als u degene hierop voor de zekerheid attendeert. 

Mensen tussen 60 en 74 jaar die op 30 december de prik niet konden halen, kunnen deze alsnog halen op dinsdag 18 januari tussen 9.00 en 12.00 uur of 13.00 en 15.00 uur of woensdag 19 januari tussen 9.00 en 12.00 uur. Zij hoeven daarvoor geen afspraak te maken.  

Bron Gemeente Ameland

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *