Stoel pleit voor samenleving veilig open

BALLUM – Burgemeester Leo Pieter Stoel steunt het pleidooi van de noordelijke gemeenten voor een meer evenwichtige afweging van de coronamaatregelen. De noordelijke gemeenten zien dat de draagkracht in de samenleving door en voor de lockdown afneemt. Ondernemers staat het water aan de lippen en zij redden het niet altijd met de huidige steunpakketten. Ook de sociale gevolgen zijn groot, schrijft de gemeente op haar website.

Stoel merkt ook binnen de gemeente Ameland dat sommige eilanders het zwaar hebben: "Ook op Ameland hoor ik zorgen bij ondernemers, hoewel zij zich goed inspannen om aan de richtlijnen te voldoen. Er is een grote behoefte aan perspectief. Sommige ondernemers geven aan dat het in hun specifieke situatie moeilijk is en sommige ondernemers geven aan dat ze moeite hebben om het beleid te begrijpen, bijvoorbeeld als ze het Nederlandse beleid vergelijken met de aanpak in het buitenland."

Naast de aandacht voor de zorg pleiten de noordelijke gemeenten ervoor meer evenwicht te brengen in de verschillende sociale, maatschappelijke en economische effecten en te kijken onder welke omstandigheden de samenleving op korte termijn wel veilig open kan.

368

Sinds 30 december 2021 is het aantal mensen met een positieve coronatest gestegen met 12. Bijna elke dag kwam er een besmetting bij. De teller is daamee opgelopen tot 368. De telling begon eind september 2020.

Het aantal virusdeeltjes in het rioolwater is opgelopen van 205 op 30 december 2021 naar 606 op 2 januari en gedaald naar 106 op 12 januari 2022. De wekelijkse meting laat een dalende tendens zien.

Booster

Ameland heeft al een aantal boosterpriksessies gehad, onder meer op 8 en 29 november, op 30 december 2021 en op er volgen nog op 18 en 19 januari 2022. Dan worden ook de jongeren gevaccineerd. De vaccinatiegraad staat voor Ameland op 91% tot 92% (2 prikken en 1 prik) van de 18 jarigen en ouder. De jongeren zitten een procentje lager.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *