Utrechtse flessenpost op Ameland

BALLUM – Strandman Harmen Wijnberg uit Hollum vond vanmorgen op het rif boven Ballum een vijftal flessen met allemaal flessenpost.

Wijnberg is zeer frequent op het strand te vinden en hij komt regelmatig met een trofee thuis. Deze keer reed hij met zijn strandautootje tussen Hollum en Ballum. Hij tuurt altijd naar flessen en heeft thuis een kleine verzameling staan. Als de flessen dwars op de vloedlijn liggen, kun je zien of er een brief in zit, zegt de kenner. Hij zag er deze zondagmorgen niet één, maar twee flessen dicht bij elkaar liggen met allebei inhoud van papier. Daarna ging de jutter nog beter opletten en scherper kijken. In totaal vond hij vijf flessen met flessenpost.

In de flessen zitten brieven van leerlingen van het Sint Gregorius College uit Utrecht. De flessen zijn gepost op 25 september vanaf Terschelling.

>>> lees hier over Flessenpost op Ameland op InfoNu

>>> lees hier over Strandvondsten op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *