Univé Dichtbij trotse hoofdpartner van Arcadia

LEEUWARDEN – Univé Dichtbij is sinds vandaag officieel hoofdpartner van Arcadia. Immie Jonkman, Directeur Arcadia en Henne Bonestroo, Raad van Bestuur Univé Dichtbij, tekenden de samenwerkingsovereenkomst in de winkel van Univé in Leeuwarden.

Immie Jonkman, directeur Arcadia, is verheugd met Univé Dichtbij als hoofdpartner. "Voor ons is het vanzelfsprekend om met partners samen te werken. We werken namelijk allemaal aan hetzelfde: we willen een goede voorouder zijn en onze omgeving net iets beter achter laten dan we hem hebben gevonden. Wij doen dat door middel van kunst en cultuur, onze partners vanuit hun eigen missie en middelen. Samen hopen we zoveel mogelijk impact te kunnen maken. Univé Dichtbij past erg goed bij ons: we werken beiden heel sterk vanuit de gedachten van mienskip, de kracht van de gemeenschap, het ‘samen zelf doen’. In beweging komen, in actie komen en niet afwachten tot iemand anders het oppakt. Ik ben erg blij met Univé Dichtbij als partner, het is mooi om te merken dat onze drijfveren gelijk zijn en dat we van daaruit nu samen optrekken."

Henne Bonestroo is trots op de samenwerking met Arcadia. “Univé Dichtbij gelooft als coöperatie in het belang van elkaar ontmoeten, het gesprek aangaan en onderdeel zijn van de omgeving. Om te weten wat er speelt, wat er nodig is en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Onze merkwaarden zijn dan ook niet voor niets ‘samen, dichtbij en doen!’.” En daar zit ook direct de verbinding met Arcadia. Vanuit de coöperatieve gedachte van Univé Dichtbij en haar merkwaarden is de overeenkomst met één van de projecten van Arcadia, IIS, helemaal zo gelegd. IIS gaat over de kracht van de mienskip, de krachten van het samen zelf doen. Dit project is daarvan een perfect voorbeeld, want zodra het vriest, komen we massaal in actie om er samen voor te zorgen dat iedereen het ijs op kan. Maar tegelijkertijd zijn de ijsbanen een symbool geworden voor de klimaatcrisis, in veel winters zijn die ijsbanen niet veel meer dan een prachtig groen grasveld in of bij het dorp. De ijsbaan als metafoor en soms is het ook de plek waar de projecten van IIS plaatsvinden. Alle IIS-projecten zijn gemaakt vanuit de mienskip, bijvoorbeeld door een dorp, wijk, stad of vereniging, vaak in combinatie met één of meerdere kunstenaars. “Univé Dichtbij staat voor hetgeen IIS wil bereiken in de Friese Mienskip met cultuur als katalysator. Univé Dichtbij is Mienskip”, aldus Henne Bonestroo.

De organisatie van Leeuwarden-Fryslân 2018 (de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018) brengt in 2022 de eerste editie van de triënnale Arcadia, een breed cultureel programma vanuit de vraag: ‘Hoe laten we de aarde en onze samenleving achter voor de generaties die na ons komen?’. Arcadia duurt van 6 mei tot en met 14 augustus 2022.. Het programma vindt plaats op diverse locaties in Fryslân. Er worden 750.000 bezoeken verwacht. De tweede editie van Arcadia staat gepland voor 2025.

Bron Arcadia

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *