Uit het archief: augustus1992

HOLLUM – Nieuws van 20 jaar geleden, opgeduikeld uit het archief. Regelmatig kunt u dat oude nieuws tegemoet zien: nieuws om je over te verwonderen, nieuws om te constateren dat we niets geleerd hebben, nieuws om te tonen dat we wel degelijk iets hebben opgestoken van de gebeurtenissen uit voorgaande jaren.

Augustus 1992

  • Gemeente Ameland gaat akkoord met de bouw van een appartementencomplex van 50 bedden aan de Zuiderlaan in Hollum.
  • De noordelijke provincies vinden dat er geen olie- en gasboringen in het waddengebied moeten plaatsvinden. Ze schrijven dat als commentaar op de PKB Waddenzee.
  • Ameland gaat akkoord met de uitbreiding van de amusementshal in Nes.
  • Gemeente Ameland staat verbouw van hotelunits bij hotel Hofker toe. Ze spreekt van kwaliteitsverbetering die de hotelfunctie versterkt.
  • Provinciaal Energiebedrijf wil vier grote windturbines bouwen bij de Ballumerbocht. De windmolens zijn 42 meter hoog.
  • Voortbestaan van de Waddenadviesraad is in gevaar omdat Minister Hans Alders 17 miljoen wil bezuinigen. In de raad zijn maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven vertegenwoordigd.

Mocht er nog iemand foto’s van bovenstaande nieuwsfeiten hebben, dan plaatsen we die er graag bij.

>>> tik Uit het archief in bij ZOEKEN om meer uit het archief te lezen

Linnenkast

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *