Tweede druk Dagboek Hidde Kat

LEEUWARDEN – Bij Uitgeverij Wijdemeer in Leeuwarden verscheen begin deze week de tweede druk van het memorabele Dagboek van Hidde Dirks Kat, de walvisjager en commandeur uit Hollum. 'Dagboek van de Amelander walvisvaarder Hidde Dirks Kat' is een hertaalde versie van het in 1818 verschenen ‘Dagboek eener reize ter walvisch- en robbenvangst, gedaan in de jaren 1777 en 1778 door den kommandeur Hidde Dirks Kat’.

Het Dagboek is verkrijgbaar via de webshop van Uitgeverij Wijdemeer , via de Stichting Amelander Musea en in de boekhandels in het land en op Ameland.

Het boek kost € 14,95. 

Jaar van Hidde Dirks Kat

Het was vorig jaar 200 jaar geleden dat het dagboek van de commandeur werd gepubliceerd. Die gebeurtenis werd in 2018 aangegrepen om de hertaalde versie van het boek te lanceren en om een festivaljaar rond de commandeur te organiseren. Het Jaar van Hidde Dirks Kat liep gelijk met Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa en de activiteiten op Ameland haakten aan bij LF2018. Er werden verhalen verteld, films vertoond, er werden boeken uitgegeven (lees ook Duivelsdag op Groenland), tentoonstellingen georganiseerd en rondleidingen gegeven.

Wat van het jaar van Hidde Dirks Kat is overgebleven zijn de uitgaven, tentoonstellingen in de Amelander Musea en de vertelgroep Ameland Vertel! De boeken zijn ook na 2018 zeer de moeite van het lezen waard, de reis van Kat is te beleven in Museum Sorgdrager en Ameland Vertel! heeft verhalen over Kat in de collectie.

⇒ lees hier meer over het Dagboek van Kat.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *