Twee lintjes op Ameland

BALLUM – Jeroen de Jong (49) uit Nes en Jaap de Boer (74) uit Hollum werden vandaag Koninklijk onderscheiden. Ze kregen het lintje uit handen van burgemeester Stoel. Jaap de Boer werd in het Maritiem Centrum aan de Oranjeweg verrast en Jeroen de Jong kreeg het lintje in de raadszaal in Ballum opgespeld. Beide gedecoreerden mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. 

Jaap de Boer

Al tijdens zijn loopbaan als directeur van Openbare Basisschool de Schakel ontplooide De Boer vele vrijwillige activiteiten. Vanaf 1972 zette hij zich jarenlang in voor Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Ameland en was hij voorzitter van het Interkerkelijk Zangkoor Hollum. Daar kwam in 1974 (tot heden) de vrijwillige activiteiten voor de Doopsgezinde Gemeente Ameland bij. Hij leidde de zondagsschool, was voorzitter van de culturele commissie en is lid van bazarcommissie. 

Vanaf 1985 was De Boer bij Sportclub Amelandia betrokken als trainer van het jeugdvolleybalteam en tot 2000 als lid van de tenniscommissie. Bij het Vocaal ensemble Vocalis bekleedde hij vanaf 1990 verschillende functies en is hij nog steeds actief als contactpersoon voor de organisatie van het korenfestival Frisia Cantat. Daarnaast werkt hij al vanaf 2005 als suppoost bij de Kunstmaand en bekleedt Jaap de Boer vanaf 2009 diverse functies bij Stichting Amelander Musea. Hier zet hij zich in voor het collectebeheer en de digitalisering van de verschillende aangesloten organisaties. Daarnaast is hij vrijwilliger bij de Stichting Paardenreddingboot Ameland. Hij verzorgt de weekendopenstellingen, rondleidingen en begeleidt de demonstraties. 

Vanaf 2010 zien we hem ook bij diverse evenementen als verkeersregelaar. Onder andere bij het Rondje Ameland, de Paardenmarathon, sportevenementen en kofferbakverkopen zorgt hij er mede voor dat het verkeer veilig zijn weg kan vervolgen. 

Dit indrukwekkend scala aan activiteiten laat zien dat De Boer zich gedurende lange tijd heeft ingespannen ten bate van de Amelander samenleving. Burgemeester Leo Pieter Stoel: “We zijn Jaap de Boer enorm dankbaar voor zijn inzet voor onder andere het Amelander gemeenschap. Daarom zijn we blij dat hij hiervoor geëerd is met deze koninklijke onderscheiding”. 

Jeroen de Jong

Oud-raadslid Jeroen de Jong van gemeente Ameland werd vandaag ook Koninklijke onderscheiden. De Jong ontvangt de onderscheiding omdat hij ruim 12 jaar raadslid is geweest. Op 29 maart 2010 heeft hij voor het CDA plaatsgenomen in de gemeenteraad. De Jong mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij kreeg de onderscheiding in de raadszaal van het gemeentehuis uit handen van burgemeester Leo Pieter Stoel.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *