Turn- Gymsport Dokkum geeft Tuinvoorstelling

Geplaatst op: 23 juni 2021 - Categorie: Sport & Evenement

Eva (links) en Britt worden gelift - Foto Martiene Kienstra

BUREN - Turn- Gymsport Dokkum voert op zondag 27 juni een Tuinvoorstelling op in Hollum in de tuin van De Stelp, in Ballum op de brink bij Nobel, in Nes op het veld voor Hubo en in Buren op Klein Vaarwater. De voorstelling heet ‘Lief Dagboek’ en vertelt vol gymnastische en acrobatische toeren fragmenten uit een dagboek. Het is niet toevallig dat de vereniging uit Dokkum naar Ameland komt om haar voorstelling te laten zien. Twee van haar leden komen van het eiland. Eva Kienstra en Britt Metz zijn lid van Turn- en Gymsport Dokkum en trainen aan de overzijde van de Waddenzee.

Twee seizoenen moest de club trainingen en wedstrijden missen. Het bracht de trainers op het idee een voorstelling te maken. Dat werd 'Lief Dagboek'. Meer dan 70 acro meiden in de leeftijd van 5 tot 26 jaar doen eraan mee. Britt en Eva worden zelfs de lucht in getild. Het is een demonstratie van hun kunnen verpakt in een verhaal.

De voorstelling is al enkele keren opgevoerd voor ouderen in woonzorgcentra in en om Dokkum. De ouderen konden vanaf hun balkon of vanuit de tuin de voorstelling volgen en maakten via ‘Lief Dagboek’ een reis door de tijd; van Dorus met zijn onvergetelijke ‘Twee Motten’, via de eerste stap op de maan, de kroning van Beatrix tot aan het versoepelen van de coronamaatregelen van nu.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?