Tuk Tuk verovert Ameland

HOLLUM – Sinds deze week rijdt er een Tuk Tuk Taxi over Ameland. Taxichauffeur Theo Veenbaas uit Aduard besloot om voor zichzelf te beginnen en hij ziet in de Tuk Tuk een kans. Vooral voor de niet zo grote afstanden als op Ameland biedt deze vorm van taxivervoer een prachtige aanvulling op de voorzieningen die er al zijn. De aan de zijkanten open Piaggio kan bij heel mooi weer ook als cabrio  verder. Het linnen dakje kan verwijderd.

De TukTuk-Tax, zoals Veenbaas zijn Tuk Tuk heeft genoemd, is in te huren voor ritjes vanaf de boot naar de plek van bestemming, rijdt tussen de dorpen en brengt de reiziger desgewenst naar het strand. De taxichauffeur hoopt nog een ontheffing te krijgen voor de strandopgangen en de taxistandplaats dichtbij de boot. Tot zolang wacht hij op het halen-brengen-parkeerterrein op klanten. De TukTuk-Tax maakt ook rondritjes over het eiland. 

Wie de TukTuk-tax ziet rijden hoeft alleen maar de hand op te steken. Veenbaas stopt meteen. Is hij niet in de buurt, dan is hij via de telefoon op te roepen.

De TukTuk-Tax kan drie passagiers tegelijk vervoeren. Het driewieler rijdt op diesel en de maximum snelheid is 65. Niet dat Veenbaas zo snel over het eiland gaat… juist met deze open taxi is aan een rustige rit het meeste te genieten. Met een snelheid van 40 km/u pruttelt de Tuk Tuk over de eilandwegen. “Mooi rustig,” vindt Veenbaas.

⇒ deze Tuk Tuk Tax rijdt in 2012 niet meer op het eiland. In 2017 zijn er wel Tuk Tuks te huur via Ameland Tuk Tuk → de website staat op de links-pagina.

>>> de Ameland TukTuk-Tax staat op de iPhone App Ameland Actueel en de mobiele site ameland-actueel.nl, in de rubriek Winkels & Bedrijven

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *