Nieuwe haring bij StrAnders

Geplaatst op: 09 juni 2011 - Categorie: Alles & Algemeen

Harinparty bij StrAnders - Tonny de Jong ontvangt de cheque uit handen van Rixt Kappenburg - Foto Yehudi Arnold

BUREN - Rick de Jong en Louise Molenaar van Restaurant StrAnders organiseerden woensdag 8 juni voor de tweede keer een haringparty.
De aangeleverde haring van Vishandel Metz viel zeer in de smaak bij de genodigden.
Door het zonnige voorjaar zat er veel plankton in zee: dat betekent veel voedsel en dus vettere haringen. Een harinkje mag ‘Hollandse nieuwe’ heten, als het vetgehalte minimaal 16 procent is en de vis op traditionele wijze is klaargemaakt. Nieuwe haring heet ook wel ‘maatjesharing’: volgens kenners afgeleid van ‘maagd’, omdat de haring na de paaitijd is gevangenen en nog geen hom of kuit heeft gevormd.

Traditiegetrouw werd er tijdens de haringparty bij Restaurant StrAnders een vaatje haring verloot. Hiermee wil StrAnders haar steun laten blijken aan een lokaal project of goed doel. Vorig jaar was de opbrengt voor het busje van De Stelp. Dit jaar was er gekozen om het 'Amelands Product' in het zonnetje te zetten.

StrAnders was dan ook trots om voorzitter Tonny de Jong en secretaris Joop de Jong een cheque van €1100,00 te mogen overhandigen, ter promotie van het Amelands Product.
Door de loting is Siefco de Boer van Cositax als blije winnaar van het eerste Amelander vaatje haring uit de bus gekomen. Hij schenkt de haringen aan de inwoners van De Stelp.

“De muzikale omlijsting van de dag was in handen van het gekke duo de Suikerspinnen,” zegt Louise Molenaar, “een op en top gezellig duo voor een geslaagde party! Volgend jaar zeker weer!”

StrAnders won eerder dit jaar de prijsvraag om een nieuwe naam voor het Ameland Journaal van Video Ameland en Perbureau Ameland te bedenken. StrAnders kwam met de naam: Ameland Life en won daarmee een eigen Ameland Life.

lees hier meer over Hollandse Nieuwe

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?