Tsjerkepaad ontvangt Duitse gasten, fiets met hen mee vanuit Workum

Tijdens Tsjerkepaad zijn iedere zomer ongeveer 250 Friese kerken open op zaterdagmiddag. De organisatie ontvangt al vele jaren gasten uit Ost-Friesland (Duitsland) voor een fiets- of wandeltocht langs enkele van die kerken. Dit jaar is dat op zaterdag 6 juli. Ook jij bent van harte welkom om aan te sluiten.

Je wordt om 9.30 uur ontvangen in de Sint Gertrudiskerk in Workum. Na een gezamelijke opening ga je om 10.15 op pad. De fietstocht aan de hand van fietsknooppunten is ongeveer 35 kilometer lang en gaat langs de kerken van It Heidenskip, Gaastmeer, Oudega (SWF), Blauwhuis, Dedgum en Parrega. Daarna fiets je terug naar Workum, waar je de Gertrudiskerk nog kunt beijken. Daarna staat koffie en thee klaar in ‘Oer de Toer’.

Er is onderweg een lunchmoment geregeld. Vandaar dat het nodig is om je voor zaterdag 1 juli aan te melden. Aanmelden bij Lammie de Vries: vries.steen@gmail.com/tel. 06-28056290 of bij Jan Bremer: jp.bremer44@gmail.com/06-12903813

Vanaf zaterdag 6 juli ben je elf zaterdagen lang welkom in ruim 250 kerken rondom in Fryslân. De meeste kerken hebben ook een expositie, muziek of andere activiteiten. Kijk op www.tsjerkepaad.nl welke kerken precies meedoen.

Foto (C): Stichting Tsjerkepaad

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 810

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *