Treinen Arriva rijden wel en bussen beperkt

HEERENVEEN – Op woensdag 8 maart rijden treinen grotendeels wel, bussen van Arriva rijden beperkt door staking. Op Ameland rijden de buassen wel. De vakbonden hebben voor deze hele week stakingen aangekondigd in het openbaar vervoer. Voor vandaag heeft dit voor (bijna) alle bussen van Arriva gevolgen voor de dienstregeling. De meeste treinen van Arriva rijden wel.

De inzet van de bussen en treinen is afhankelijk van de vakbond waar een medewerker lid van is, de cao waaronder de medewerker valt én de stakingsbereidheid die op de dag zelf pas duidelijk wordt.

Trein

De treinen van Arriva in Friesland en Groningen, op de Vechtdallijnen én in Achterhoek-Rivierenland rijden vandaag wel. Dit geldt ook voor de snelbus van Groningen naar Leer.

De treinen van Arriva in Limburg rijden niet. Het bleek niet haalbaar om met het aantal werkwilligen een passende dienstregeling te rijden. De snelbus tussen Maastricht en Heerlen rijdt wel.

Bus

De bussen in Achterhoek-Rivierenland (excl. Tiel) en de buurtbussen in alle regio’s rijden wel. Busreizigers in alle andere regio's moeten de hele dag rekening houden met rituitval van de bussen in meer of mindere mate. De actuele stand van zaken is terug te vinden in de reisplanners, deze worden continue bijgewerkt.

De verwachting is dat de staking van donderdag 9 maart alleen effect heeft op de Arriva treinen in het Noorden 

Op vrijdag 10 maart zijn de gevolgen van de staking in meerdere regio’s merkbaar, zowel voor trein als bus. De bussen in Achterhoek-Rivierenland (excl. vestiging Tiel) en de buurtbussen in alle regio’s rijden dan wel.

De nachttrein van Maastricht naar Schiphol rijdt vrijdagnacht 10 maart naar verwachting wel. De nachttrein vanuit Groningen naar Schiphol rijdt niet door geplande werkzaamheden van ProRail.

Arriva adviseert reizigers kort voor vertrek de reisplanner te checken

Hierin staat de laatste stand van zaken over mogelijk vervallen ritten. Meer informatie over de (aangekondigde) staking staat op de website www.arriva.nl/staking.

Bron Arriva

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *