Natuurlijk Bereikbaar

NES – Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) organiseert deze week diverse bijeenkomsten onder de titel Natuurlijk Bereikbaar. Dinsdag 7 maart was de aftrap met een tent vol vertegenwoordigers van de toerisme-sector. Onderwerp is de bereikbaarheid van Schiermonnikoog en Ameland en het vervoersconcept. Eilanders en belanghebbenden krijgen van WPD de kans om mee te praten over dit nieuwe vervoersconcept. Op 7 maart waren vertegenvoordigers van de VVV's, verhuurders, makelaars, schoonmakers, linnenverhuurders, horeca en winkels uitgenodigd. 

De hele week tot en met zaterdag zijn er nog activiteiten. Op de veerdam staat een grote tent waar de bijeenkomsten worden gehouden. Woensdagavond zijn de vertegenwoordigers van welzijn, zorg, cultuur en onderwijs aan de beurt. Donderdagavond is het de beurt aan politiek Ameland. Die avond is live te volgen via een stream. Ook de kinderen krijgen de kans hun zegje te doen en iedereen die een van deze dagen niet kon heeft op zaterdag 11 maart nog een kans tijdens de Open Deuren Dag van WPD. In twee rondes worden dan Praat Mee sessies gehouden. Ronde 1 begint om 10:15 uur en ronde 2 om 11:30 uur. Verder is veerboot Oerd te bezoeken, tot in de stuurcabine van de kapitein. 

Het filmpje hieronder is van de avond van 7 maart met vertegenwoordigers van de toerisme sector. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *