RSS
Zoeken

Tour of Hope gefinisht

Geplaatst op: 13 juni 2009 - Categorie: Sport & Evenement

Tour of HopeTour of HopeTour of HopeTour of Hope

HOLLUM – De Tour of Hope is gefinisht. Zaterdag 13 juni kwam de ploeg met Holger Zepper en Michael Sachs, Michael Wertenhaus, Mark Daniels, Willem Smit, Robert van der Meulen en Egbert Krottje om 18.45 uur aan bij de vuurtoren. De Duitsers hadden er een tocht op zitten van om en nabij 350 kilometer, de Amelanders iets minder. Na de start nog voor zonsopkomst in het Duitse Herne sloten de Amelanders zich bij Ommen bij hun Duitse vrienden aan. Onderweg kwam een van de renners naar ten val, maar na een kleine pauze kon hij zijn tocht voortzetten. De fietsers hadden nogal wat hinder van drukte op de weg. Er waren veel evenementen die voor oponthoud zorgden. Op het nippertje haalden ze de veerboot naar Ameland.

De Tour of Hope is een sponsorfietstocht voor de strijd tegen kanker. Voor de vierde keer is de tocht gereden en Holger Zepper memoreerde dat niet alleen het goede doel de mannen op de pedalen brengt, maar dat het vriendschappelijke contact met de Amelanders een deel van het plezier van de tocht is.

Wethouder Will Bakema heette de fietsers bij de vuurtoren welkom op Ameland en prees de organisatie. De fietser kregen allen een steen met opschrift.
Hoeveel sponsorgeld de Tour dit jaar heeft opgebracht om over te maken naar Stichting KiKa kon bestuurslid van Wheels for Health en mede organisator van de tocht Egbert Krottje nog niet zeggen. Er komt nog steeds geld binnen. De organisatie denkt er over om de Tour of Hope volgend jaar grootser aan te pakken, zodat er nog meer geld wordt opgehaald voor Kika kinderen kankervrij.

>>> kijk hier voor meer nieuws over Kika
>>> lees hier over Tour of Hope Ameland
>>> lees hier over de
Tour of Hope 2007
>>> lees hier over de Tour of Hope 2006

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?