Tour of Hope Ameland

HOLLUM – Fietsen voor de strijd tegen kanker. Dat is heel kort gezegd de gedachte achter de Tour of Hope. Dit jaar zal de sponsortour plaatsvinden op zaterdag 13 juni. Het is de vierde Tour die de Stichting Wheels for Health organiseert.
De Tour of Hope wordt door een aantal wielrenners in één dag gefietst, over een afstand van ca. 350 km. De Tour start in het Duitse Herne en eindigt op Ameland bij de vuurtoren.

Net als voorgaande jaren is het belangrijkste doel: geld inzamelen voor de bestrijding van kanker. Het is dit jaar opnieuw de bedoeling het geld te doneren aan Stichting KiKa. Een organisatie die zich sterk maakt voor de kinderkankerbestrijding.

De Tour of Hope is een geweldige uitdaging. In de eerste plaats is er de sportieve opgave. Ten tweede is er het organisatorische aspect. Fietsers, begeleiders, paperassen etc., alles en iedereen moet op tijd op zijn bestemming zijn en alles moet goed verlopen. Maar de derde uitdaging is de belangrijkste: zoveel geld bij elkaar zien te krijgen dat er na aftrek van de noodzakelijke kosten een substantieel bedrag overblijft voor Stichting Kika.

Op zaterdag 13 juni 2009 starten de vaste Ameland-gangers Holger Zepper en Michael Sachs om 05.00 uur ’s ochtends in het Duitse Herne aan deze monstertocht. Tot aan de Nederlands-Duitse grens worden zij begeleid door een aantal “hazen”, een stel Duitse wielervrienden die bij de grens afzwaaien en terugkeren naar Herne.

Intussen vertrekken om 08.30 uur de vier Amelander wielrenners Willem Smit, Robert van der Meulen, Gerrit Woudstra en Egbert Krottje met de boot naar Holwerd. Zij zullen vanaf Ommen de twee Duitse renners verder vergezellen op weg naar Holwerd. Van de vier Amelanders heeft Robert van der Meulen de meeste kilometers in de benen, hij reed in de afgelopen weken de Elfstedentocht en beklom onder leiding van Hennie Kuiper de Alpe d’Huez.

Als alles volgens schema verloopt, zullen de renners tegen 17.00 uur de pier van Holwerd bereiken en nemen zij de afvaart van 17.30 uur naar Ameland. Daar wordt het laatste deel van de monstertocht afgelegd en is de finish getrokken bij de vuurtoren bij Hollum. Hier staan wethouder sportzaken Will Bakema en de familieleden van alle deelnemers de renners op te wachten.

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *