Island festival in 2010

LEEUWARDEN – Het Island festival wordt uitgesteld. Het vindt niet dit jaar september plaats maar in het voorjaar van 2010.
Albert van der Kooij van Island festival laat het volgende weten:

ISLAND, Het bijzondere Kunst en Technologie festival dat dit najaar haar pilot aflevering op Ameland zou hebben, is uitgesteld tot voorjaar 2010. De financiering is nog niet geheel rond. Naast bijdragen van Gemeente Ameland, de deelnemende hogescholen, is de organisatie nog steeds in overleg met de provincie Fryslân over financiering en subsidies. In verband daarmee en de vertraging die dat oplevert in de voorbereidingstijd, heeft de stuurgroep besloten het festival op te schorten.

ISLAND is een uniek festival waarmee de provincie Friesland laat zien dat zij haar ambities rond duurzame ontwikkeling en de Wadden als innovatieve broedplaats serieus neemt. Het festival maakt Ameland tot een trefpunt voor de innovatieve en creatieve sector, waardoor een eerste stap naar de Creative Village Ameland wordt gezet. Friesland bewijst hiermee weer eens haar eigenzinnige aanpak.
Met een combinatie van Entertain en Sustain (entertainment en sustainability) is het festival een internationale ontmoetingsplaats voor professionals en studenten uit de kunst en de technologie, jonge creatieven en bright young minds; het festival is een speelveld voor nieuwe ontwikkelingen in innovatieve kunst en duurzame technologie. De buitenlandse partners komen uit de noordelijke regio: opleidingen uit Estland en Finland nemen deel aan de workshops. Het festival streeft naar een bezoekersaantal van tussen de 2000 en 3000.

Programma
Het hart van het festival wordt gevormd door workshops rond kunst en technologie; hieromheen vindt een aanvullend programma plaats met installaties, inloopwerkplaatsen, performances en muziek. Het publiek kan actief meedoen, meedenken en mee-experimenteren.
De aanvullende programmering wordt gevormd door (interactieve) installaties zoals de Energy Lounge Tower of Power, waar je met bewegingsenergie je mobiele telefoon en i-pods op kunt laden, door bijzondere performances op satellietlocaties in de duinen en rond de vuurtoren, een workshop zandarchitectuur op het strand en concerten in de huiskamers van Amelanders. De muzikale programmering heeft een internationaal karakter.

Duurzaamheid en Innovatie zijn de thema’s in de workshops, in de vormgeving, energievoorziening en in de ontwikkeling van de horeca.
De locatie van het eiland en met name haar bijzondere natuur, geven een heel bijzonder perspectief aan de thema’s van het festival.
Wat: ISLAND, Kunst & Technologie festival met als thema’s Duurzame ontwikkeling en Innovatie.
Waar: Op het Waddeneiland Ameland
Wanneer: 18, 19 en 20 september; wordt voorjaar 2010
Wie: Initiator is de Academie Voor Popcultuur in Leeuwarden, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen ism NHL, Stenden en Gemeente Ameland
Bron: Island festival

>>>kijk voor de website op de Links pagina onder de I van Island

Dossier Island festival

13-06-09 Island festival in 2010
3-2-09 Island festival en Hollumer Kermis
6-1-09 Island festival op Ameland
27-1-09 Island festival in september
30-5-08 De Krant van Ameland nummer 15: Creative Village en Island festival nog in de inweek
10-02-08 Column: Benefit and Delight

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *