Tour of Hope

HOLLUM – Op zaterdag 9 juni reed de Tour of Hope vanuit het Ruhrgebied naar Ameland. De wielrenners, Duitsers en Amelander, fietsten binnen een dag een sponsortocht van meer dan 300 kilometer. Twee Duitse vrienden, Holger Zepper en Burkhard Hell, startten 9 juni in Herne in het Duitse Ruhrgebied om geld in te zamelen voor Stichting Kika, Kinderen kankervrij. Een aantal Amelanders stapte in Ommen op de pedalen om zich bij de twee te voegen. De eilanders Robert van der Meulen, Gerrit Woudstra,  Egbert Krottje en Willem Smit fietsten samen met Zepper en Hell de laatste 175 kilometer naar het eiland. Het staartje van de Tour of Hope rijden ze op Ameland, van de veerboot naar de vuurtoren. Duizenden euro’s fietsten ze de eerste jaren bij elkaar. Hoeveel geld de club ditmaal bij elkaar heeft gefietst kunnen ze nog niet zeggen omdat er nog steeds geld binnendruppelt.

Wheels for Health Foundation Ameland
Wat twee jaar geleden als een monsterfietstocht met vrienden begon heeft zich ontwikkeld tot een stichting die voor een goed doel geld inzamelt. De Stichting heeft een Duitse en een Nederlandse tak. Ze willen zoveel mogelijk geld ophalen met zo weinig mogelijk kosten en daarbij nog lekker fietsen ook. Wheels for Healt Foundation Ameland heeft nu drie activiteiten op het programma staan: Tour of Hope en de Dikke Banden Race. Willem Smit en Wietse Lolkema van de Stichting organiseerden in april de Go Biking! Tour in samenwerking met Wad in beweging. De Go Biking! Tour is opgezet om schooljeugd te stimuleren meer te bewegen en ze kennis te laten maken met de wielersport.

Dikke banden race
In het kielzog van de Tour of Hope rijden kinderen op Ameland de Dikke Banden race. Op de warme zondag van 10 juni staan 45 kinderen aan de start voor een race van 3,9 kilometer door de Amelander polder. Ze rijden op hun eigen fiets en krijgen een helm van de organisatie te leen. De kinderen hebben hun race laten sponsoren door familie en buren. Vorig jaar haalden zo op deze manier 1800 euro op die aan Stichting Kika wordt overgemaakt. Het tempo is stevig. Fotograag Daan Hemminga fietst met een groepje mee om een mooi plaatje te schieten, maar komt met zweetdruppels op zijn hoofd bij de finish aan. De kinderen worden als kampioenen binnengehaald als ze onder de grote Finishvlag door fietsen. De ouders en opa´s en oma´s wagen een gokje in de loterij, waar ze en wok en een senseo apparaat kunnen winnen. De opbrengst van de loterij gaat ook weer naar Kika.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *