Ier wint Ameland Open

HOLLUM – Het clubhuis van Golfvereniging Ameland gonst van de tevreden geluiden. Een prachtig toernooi, een mooie snelle baan en het weer zat, behalve de mist op zondagochtend, helemaal mee. Wedstrijdleider Henk Toutenhoofd kijkt terug op een geslaagd Ameland Open.
Winnaar van het Ameland Open is de Ier John Joe Smyth. Met een eindscore van 160 slagen is hij de beste. Hendrik Engels die tijdens dit toernooi de beste Amelander is, had al voorspeld dat Smyth zou winnen. Met nog zeven vrienden kwam de Ier naar Ameland. Thuis spelen ze in de Graystones Golf club in Co Wicklow in Ierland. Smyth ontmoette Engels in Portugal tijdens de Algarve Open in januari van dit jaar. Na afloop van dat toernooi werden de Ieren vrienden met de Amelanders en Engels attendeerde hen op het Ameland Open. Volgend jaar komen ze zeker weer. De winnaar moet zijn titel verdedigen en het toernooi is zeer goed bevallen.
De tweede prijs ging naar Ytsen Schaap uit Akkrum. Zijn score was 165. Schaap speelde een goed toernooi maar verloor de wedstrijd op de laatste 9 holes.
Derde werd Pieter de Jong, een 23 jarige Groninger. Hij maakte het spel af in 167 slagen. Hendrik Engels werd met 170 slagen de beste Amelander en vierde. Hij sloeg de laatste 18 holes iets beter dan de nummer vijf, Raymon Hendriks, die ook 170 slagen nodig had.
In de B poule, waar verrekening van de handicap plaatsvindt, was de eerste prijs voor Foppe Oreel uit Stiens. Hij maakte het spel af in 153 slagen. Ina van Hoogdalem uit Groningen werd tweede. De derde plaats was voor Marije Griep uit Nes Ameland en Cor Zwiers uit Havelte werd vierde. De vijfde plaats werd bezet door Paul Bailey uit Ierland.
In het clubhuis naast de golfbaan is het een en al tevredenheid met slechts één dissonant. De wedstrijdleider heeft een speler moeten diskwalificeren die de winnaar in de B poule zou zijn geworden. De speler heeft geen officieel geregistreerde handicap en mag daarom niet deelnemen aan het Ameland Open. “Dit is me ooit één keer eerder gebeurd,” zegt Toutenhoofd.
Ameland Open werd gespeeld door 51 golfers ,waarvan er negen van Ameland komen. Luc van Tiggelen, Willem Kiewiet, Hendrik Engels, Bianca Engels, A.G. Barf, Klaas van Eyck, Jan Oskam, Tineke Lekanne en Marijke Griep golfden op eigen bodem.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *