Derde Tour of Hope van Duitsland naar Ameland

HOLLUM – Wat begon als een tourtocht van Duitsland naar het vakantieadres op Ameland werd in 2005 een fietstocht voor het goede doel. Dit jaar vindt de derde Tour of Hope, georganiseerd door Wheels for Health, plaats.
Twee Duitse vrienden, Holger Zepper en Burkhard Hell, starten 9 juni in Herne in het Duitse Ruhrgebied een 350 kilometer lange monster sponsortocht om geld in te zamelen voor Kika, Kinderen kankervrij. De Duitse vrienden kregen op Ameland Amelandse vrienden en deze verenigden zich in de stichting Wheels for Health.
Een aantal Amelanders stapt in Ommen op de pedalen om zich bij de twee te voegen. De eilanders Robert van der Meulen, Gerrit Woudstra,  Egbert Krottje en Willem Smit fietsen samen met Zepper en Hell de laatste 175 kilometer naar het eiland.
Dikke Banden Race
Kinderen kunnen zondag 10 juni meedoen aan de Dikke banden race. Ter hoogte van de Pietje Miedeweg, tussen Ballum en Hollum, zet de organisatie een traject voor kinderen vanaf 7 jaar uit. De kinderen laten zich sponsoren door familie en bekenden. Het geld dat ze met de dikke banden race ophalen gaat ook naar het Kika fonds.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *