Eerste Amelander Kampioenschap Tikkertje

NES – Ameland krijgt zijn allereerste Amelander Tikkertje Kampioenschap, een tikkertje met officiële regels en een kampioenschap status. De buurtsportcoaches van het eiland, Martine Kienstra en Esther Renes, halen dit tik-evenement naar Ameland.

Luca Spin van Sport Fryslân organiseerde eerder dit jaar het eerste tik-kampioenschap in Friesland. Het Opsterlands Tikkampioenschap maakte velen enthousiast, waaronder Renes en Kienstra. Luca Spin kreeg voor het initiatief de innovatieprijs gekregen van Sport Fryslân.

Het is niet zomaar wat, dat Amelander Kampioenschap. De winnaar van Ameland mag op woensdag 18 december meestrijden tijdens het Fries Kampioenschap. Dat is het eerste officiële kampioenschap in Nederland. Er bestaat al wel een Wereld Kampioenschap Tikkertje, dat World Chase Tag heet en geen kinderspel is maar een strijd tussen free runners.

Het Amelander Kampioenschap wordt op woensdag 27 november gespeeld vanaf 13:30 uur.

De buurtsportcoaches organiseren hun activiteit vanuit gemeente Ameland en het JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). Het evenement vindt plaats in sporthal De Slinger aan de Oranjeweg in Hollum. Amelander basisschooljeugd uit de groepen 5,6,7 en 8 kunnen zich aanmelden.

Aanmelden kan via deze link, voor 9 november en gaat via Sport Fryslân.

op het filmpje is te zien hoe zo'n kampioenschap gaat

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *