Simpele overwinning Geel Wit op Nieuweschoot

BUREN – Geel Wit heeft een simpele overwinning behaald op Nieuweschoot. In de slotfase werd het gaspedaal losgelaten, waardoor de bezoekers konden terugkomen van 5-0 naar 5-2.

De wedstrijd begon met een tegenvaller voor Geel Wit, dat Danny Metz al na een minuut kwijt raakte toen hij zich verstapte. Zijn vervanger was Siard Bonthuis, en die zou zich ontpoppen tot de held van de dag met liefst vier treffers. De eerste viel na 13 minuten, toen hij een assist van zijn broer Bente doeltreffend afrondde. Zes minuten later was het weer raak. Nu was Jordi Metz de voorbereider. Hij ondernam een rush vanaf eigen helft en ging voor zijn eigen kans toen hij een keer in het strafschopgebied was aanbeland. Zijn inzet werd gekeerd door doelman Jamie Horsthuis, maar in de rebound was die kansloos op de inzet van Siard Bonthuis.

Het was een eenzijdige wedstrijd, met kansen voor Djerry Spoelstra, Jurjen Metz, en Bente Bonthuis. Laatstgenoemde vond enkele keren de doelman op zijn weg bij een uitbraak en had in de laatste minuut van de eerste helft pech toen een vrije schop van hem via de onderkant van de lat het veld inspatte.

De enige kans voor de bezoekers ontstond na 38 minuten. Keeper Reinier Smit greep in op een inzet van Adis Huremovic.

De tweede helft voetbalde Nieuweschoot met de wind in de rug. Het had geen invloed op de krachtsverhoudingen. Al na drie minuten lag de bal weer in het net. Via Jordi Metz, Christian Smid en Bente Bonthuis kwam de bal bij Siard Bonthuis, die zijn derde treffer van de middag mocht laten aantekenen. Meteen daarna had Bente Bonthuis de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien, maar hij stuitte op de doelman.

Na kansjes voor Jacob van der Heijden en Ramon Ventura was het weer de beurt aan Geel Wit. Siard Bonthuis schoot naast en Horsthuis tikte een inzet van Bente Bonthuis net over de lat. Na 66 minuten moest de doelwachter echter de vierde Amelander treffer toestaan. Hij keerde de inzet van Jordi Metz, maar was kansloos op de rebound van Jurjen Metz.

Weer vier minuten later werd het zelfs 5-0 door Siard Bonthuis. Na 80 minuten was Geel Wit dicht bij de 6-0 toen een schot van Bente Bonthuis door de keeper werd gestopt, waarna de poging van Jordi Metz door Marco Idzenga van de lijn werd gehaald.

Daarna geloofde Geel Wit het wel en kon Nieuweschoot zelfs nog twee keer scoren. Eerst gebeurde dat uit een corner die door Raymond Ventura met het hoofd tot doelpunt werd gepromoveerd. Even later schoot Jelmer Anema met een prachtig afstandsschot de eindstand op het bord: 5-2.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Christian Molenaar, Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Djerry Spoelstra; Christian Smid (Richard Kienstra, 78’), Jordi Metz, Jan Ytsma (Lars Molenaar, 64’); Bente Bonthuis, Danny Metz (Siard Bonthuis, 1’), Jurjen Metz.

Door: Koos Molenaar