Geel Wit verliest ook van Akkrum

AKKRUM – Geel Wit zit in de hoek waar de klappen vallen. Daar waar een punt verdiend was geweest werd zondag in en tegen Akkrum een 2-1 nederlaag geleden. Beide ploegen kenden een nerveuze start. Er werd veel strijd geleverd, maar het leverde weinig kansen op. Zodoende werd gerust met een 0-0-stand.

Na 65 minuten spelen kwam Akkrum door Emile Vis op voorsprong. Zes minuten later was de stand weer gelijk toen Jurjen Metz een voorzet van rechts binnen werkte.

Zeven minuten voor tijd ging Geel Wit alsnog het schip in. Na een overtreding van Djerry Spoelstra mocht Akkrum een vrije trap nemen, die Jouke Jan Schaap prima binnen schoot.

In de slotminuten was Akkrum dichter bij de derde treffer dan Geel Wit bij de gelijkmaker. Ondanks de vierde nederlaag wanhoopt trainer Febo Roosenburg nog niet. “Ik ben er van overtuigd dat we er wel komen. Twee overwinningen en we staan weer in het linker rijtje.”

Opstelling: Reinier Smit; Djerry Spoelstra, Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Theodoor Molenaar; Christian Molenaar, Jordi Metz, Jan Ytsma; Christian Smid (Jim Molenaar, 46), Danny Metz (Siard Bonthuis, 70), Jurjen Metz (Martijn Zijlstra, 80).

Door: Koos Molenaar