Tijdelijke coronatestlocatie op Terschelling

TERSCHELLING – Donderdag 13 augustus opent de GGD een tijdelijke testlocatie op Terschelling, na positieve coronatests van twee campinggasten. Dat schrijft Omrop Fryslân op haar nieuwssite. Twee Noord-Hollandse jongeren die afgelopen week op camping Appelhof bij Formerum verbleven scoorden bij thuiskomst positief.

De GGD sluit niet uit dat meer mensen op het eiland het virus onder de leden hebben. Het is ook mogelijk dat de jongens op de camping zijn besmet en dat de bron nog ergens rondloopt. Terschelling vreest dat er begin augustus meer mensen besmet zijn geraakt.

GGD Fryslân roept iedereen die afgelopen week op Appelhof heeft gestaan en klachten heeft op zich te melden voor een test. Er is bron- en contactonderzoek gedaan. Na dat onderzoek denkt de GGD dat de twee besmetten gezond naar het eiland zijn vertrokken en het virus op Terschelling hebben opgelopen. Ook lijkt het erop dat de twee nauwelijks contact hebben gehad met mensen buiten Appelhof.

GGD Fryslân roept jongeren die afgelopen week op de camping waren op zich bij klachten te laten testen.

Testlocatie Terschelling

Donderdag kan er op Terschelling getest worden. De testlocatie wordt in Midsland ingericht.  

Het zijn niet de eerste coronabesmettingen op Terschelling. Begin april werd het virus vastgesteld bij een bewoner van zorgcentrum De Stilen.

– NB – Camping Appelhof sluit eerder dan gepland was en gaat op maandag 17 augustus op initiatief van de campingbaas dicht

Zorgen op Ameland

Op 15 april werd de eerste besmetting op Ameland geconstateerd. Daar is het vooralsnog bij gebleven. Wel maken vele eilanders zich zorgen. Niet alleen vanwege de drukte op de boten en het eiland, maar ook vanwege het niet houden aan de adviezen en maatregelen.

⇒ lees hier het bericht op Omrop Fryslân

lees hier Basisregels corona voor iedereen

Dossier Corona

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *