Tien jaar geleden – Haal an Antje op Pikmeer

HOLLUM – Vijftien jaar verzorgt Persbureau Ameland inmiddels het nieuws van Ameland. Duizenden en duizenden berichten en miljoenen woorden werden sindsdien 2004 gepubliceerd. Het archief is van onschatbare waarde. Tijd om eens in dat archief te duiken. Wat gebeurde er op 5 mei 2009?

Haal an Antje op Pikmeer

GROU – De heren van het roeiteam Claas Sipkes hebben in de Haal an Antje afgelopen zaterdag 2 mei meegedaan aan de sloepenrace Grou. Deze race is de start van het watersportseizoen in Friesland. De haven lag deze keer vol met authentieke sleepboten.

De start van de Haal an Antje was om 12:20 samen met de AVI Maria uit Duiven. Het parcours gaat over het Pikmeer en door het nationaal natuurpark de Feanen. Op het voor de windse rak kregen de heren het behoorlijk warm. Een enkele wolk voor de zon was dan ook zeer welkom.

Na 2 uur en 39 minuten kwam de Haal an Antje over de finish, nagenoeg de zelfde tijd als vorig jaar. Het geleverde vermogen door de roeiers kwam uit op 67,5 Watt per roeier. Dit resulteerde in een 19e plaats in de hoofdklasse.

De bemanning bestond deze keer uit Pascal Boorsma, Wim Engels, Steven Visser en Richard Faber op stuurboord en op bakboord Johan Metz, Martin Kooiker, Sytze Wiegersma en Jan van der Laag. Pieter Faber was de stuurman. Richard Faber debuteerde als roeier en voor Pieter Faber was dit de eerste wedstrijd als stuurman.

De volgende wedstrijd die Haal an Antje gaat roeien, evenals de overige Amelander teams, is de roemruchte Harlingen – Terschelling race, 36 kilometer over de Waddenzee, op 22 mei.

Bron: Ysbrand de Jong

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *