Ameland Vertel! vertelde weer

BUREN – Vertelgroep Ameland Vertel! heeft weer een paar mooie vertellingen kunnen doen. Zaterdagavond 4 mei vertelden drie leden van de vertelgroep een verhaal aan een familie in een vakantiehuis in Buren. De familie is een weekend op het eiland om samen de verjaardag van moeder te vieren. Tzeitl Locher vertelde haar verhaal 'De Piraten Prinses', Peter van Noort liet 'Schaap' horen en Dimphy Timmers deed 'Antje de vissersvrouw' over Amelander Antje. 

Amelander verhalen

Ameland is een eiland van verhalen en door te vertellen worden de verhalen levend gehouden. In het jaar dat Ameland het Eiland van Hidde Dirks Kat vierde, 2018, is een groep eilanders getraind in het vertellen. Zij hebben tijdens Expeditie Ameland, in mei 2018, op verschillende locaties op het eiland hun verhaal gedaan. Die vertellers zijn zo gegrepen door het vertel-virus, dat zij het er niet bij laten zitten en ook na 2018 deelnemen aan verteldagen, workshops en masterclasses en verder gaan met vertellen onder de naam Ameland Vertel!

Originele vertelling

Wilt u genieten van een originele vertelling waarin het eiland een hoofdrol speelt, bekijk dan de vertelkalender of neem contact op met Ameland Vertel! voor een voorstelling op maat.

Of boek een Oerdrit.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *