Thuiszorg Het Friese Land: “Volstrekt uit de lucht gegrepen”

Hollum – Er is helemaal geen handtekening ingetrokken en de handtekeningen van Kwadrant en Thuiszorg staan wel degelijk onder de overeenkomst die beide zorgpartijen op 3 april tekenden. Dat zegt Thuiszorg Het Friese Land woordvoerder Gerry Hoekstra. Dat de Thuiszorg niet mee zou willen werken aan het opzetten van de zorg samen met Kwadrant is "volstrekt uit de lucht gegrepen".

Vanuit diverse hoeken kwamen geluiden over de weigering van de Thuiszorg om op Ameland op te gaan in één organisatie. Dat was een van de eisen van gemeente Ameland, dat er één uitvoeringsorganisatie op het eiland ontstaat en niet twee partijen die elkaar de tent uit concurreren. De twee zorgaanbieders hadden het er moeilijk mee om tot een overeenstemming te komen en daarom werd er hulp ingeroepen van een bemiddelaar. Dat leidde 3 april tot een bericht waarin gewag werd gemaakt van het feit dat er overeenstemming werd bereikt en dat er vanuit één uitvoeringsorganisatie gewerkt zou gaan worden. Nog geen anderhalve week later waren de geruchten dat het er lang niet zo mooi voorstond als dat werd voorgespiegeld niet van de lucht.

Hoekstra: "Waar voor is getekend dat staat nog steeds. We houden ons aan de overeenkomst." Roelof Jonkers van Kwadrant en Klaas Kuilman van Thuiszorg zetten daar begin april hun krabbel onder. Die uitvoeringsorganisatie staat er nog niet. Daarover zijn de partijen nu met elkaar in gesprek: KwadrantGroep, Thuiszorg Het Friese Land, Gemeente Ameland en De Friesland Zorgkantoor.

Op dit moment wordt er een manager geworven die leiding moet gaan geven aan die uitvoeringsorganisatie. Hoekstra: "Er worden gesprekken gevoerd. We zien het vol vertrouwen tegemoet."

lees hier KwadrantGroep en Thuiszorg Het Friese Land slaan handen toch nog niet inéén

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *