Thuis heb ik nog een ansichtkaart …

APPINGEDAM – Thuis heb ik nog een ansichtkaart, zegt Jan Blaak uit Appingedam, waarop een kerk, een kar met paard, een slagerij J. van der Ven. Een kroeg, een juffrouw op de fiets, het zegt u hoogstwaarschijnlijk niets, maar het is waar ik geboren ben, zong Wim Zonneveld. Blaak is niet op Ameland geboren, maar hij is Amelandliefhebber en een verzamelaar van ansichtkaarten en foto’s van oud-Ameland. Hij put uit zijn collectie.

Foto 92. Blaak vond in zijn collectie een foto met een beeld van Buren. Hij denkt dat de foto in 1970 is gemaakt, maar hij weet het niet zeker. Ook de plek is voor Blaak een vraag. Wie weet waar dit is en wanneer de foto gemaakt gemaakt kan een reactie sturen naar info@persbureau-ameland.nl

De reacties stromen binnen, via mail en op Facebok. Tjeerd Kooiker uit Buren schrijft: "De foto is gemaakt op de Willibrordusstraat. Het huis rechts is van Gerrit Spoelstra. Het nieuwe huis op de achtergrond van fam. Brouwer (Piet de bakker). De foto is volgens mij inderdaad ook van rond 1970."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *