Theo de Boer succesvol op paardenmarathon in Bergum

Door Henk Ruijgh

BERGUM – Op 1 september vond traditioneel de zevende paardenmarathon in Bergum plaats. Honderd combinaties hadden zich ingeschreven voor dit paardensport spektakel, waaronder een zestal van Ameland.
Theo de Boer was succesvol op dit hippische gebeuren. Hij mocht met zijn dubbelspan KWPNers de derde prijs in ontvangst nemen. Er deden twintig dubbelspan combinaties mee.
Minder fortuinlijk was Douwe Bakker. Al in de eerste hindernis ging hij de fout in.
Hindernis één bestond uit staande boomstammen met een doorsnede van plus minus anderhalve meter. Een stuurfoutje van Douwe met als resultaat dat de marathonwagen vast kwam te zitten en materiaalpech was het gevolg. Met goede stuurmankunst en een zeer rustig span Friezen wist Bakker de hindernis uit te rijden. De groom had, om de wagen los te krijgen, de wagen verlaten en dit koste hen tien strafpunten. Met vereende krachten werd de schade hersteld zodat hij de marathon verder uit kon rijden.
Theo IJnsen, Gerlies Beijaard, Douwe Bakker, Pieter Lublink en Willem Spoelstra kwamen helaas niet in aanmerking voor een prijs, maar, en dat is ook belangrijk, zij waren wel aanwezig om deze wedstrijd spannend te maken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *